IBPS question papers with answers

IBPS Question papers with answers-IBPS question and answers previous-IBPS solved question papers

1. A train 250 m long is running at a speed of 25 kmph. In what time will it pass a tree?
a) 30 sec

b)36 sec

c)18sec

d)none

2. A train 400 m long is running at a seed of 36kmph. Find out the time required for a train to cross a platform of 500m
a)90sec

b)60sec

c)120sec

d)150 sec

3. A 100m long train running at a rate of 72 kmph pass a bridge in 9 ec. Find the length of the bridge
a)180 m

b)10m

c)80m

d)none

4. A 100 m long train at the rate of 60kmph passes another train going opposite direction at 48 kmph in 6 sec. Find the length of the other train?
a)80m

b)100m

c)120m

d)160m

5. A faster train running at a rate of 60kmph passes a man in the slower train running at a rate of 48kmph in opposite direction in 7 sec. Find the length of the faster train.
a)150m

b)120m

c)180m

d)210m

6. A train running at a rate of 72kmph crosses a man in the slower train running at a rate of 54kmph in the same direction in 20 sec. Find the length of the faster train.
a)100m

b)120m

c)80m

d)none

7. A 100m train running at a rate of 60 kmph crosses an another train of length 200m running in a opposite direction in 10 sec. Find the speed of the second tain.
42kmph

b)48kmph

c)64kmph

d)none

8.Local train leaves from a station at an intervals of 15 mins at a speed of 16kmph. A man moving from opposite direction meets the train at an interval of 12min. Find the speed of that man.
a)3kmph

b)6kmph

c)4kmph

d)none

9. Local train leaves from a station at an interval of 16 min at a certain speed. A man moving at a rate of 2 kmph from opposite direction meets the train at an interval of 12min. Find the speed of that man.
a)6kmph

b)8kmph

c)12kmph

d)4kmph

10 Local trains leave from a station at an interval of 14min at a speed of 36kmph. A man moving in the same direction meets the tains at an interval os 18 min. Find the speed of the man.
a)6kmph

b)8kmph

c)12kmph

d)none

KEY: 1)b 2)a 3)c 4)a 5)d 6)a 7)b 8)c 9)a 10)b

Speak Your Mind