IBPS previous question papers pdf

Welcome to ibps recruitment 2011,we provided list of IBPS previous questions with answers IBPS conducting the common written exam (CWE) by providing the golden opportunity for the job seekers. So IBPS annouced the exam date of IBPS clerk cadre and PO’s exam for the PO’s exam middle of this month sep 2011 and for the clerk cadre exam middle of the month nov 2011. We provided some important previous question papers  for the job seekers if you have look on this it would be more usefull at the time of exam, We provided some important and usefull questions topic wise .

IBPS previous question papers.

Question papers

1.If TAP is coded as SZO ,then how is FREEZE coded?

a)EQDFYG          b)ESDFYF            c)GQFDYF          d)EQDDYD

ans:d

2.In a certain  code. SIKKIM is written as THLJJL .How is TRAINING written   in that   code?

a)SQBHOHOH         b)UQBHOHOF          c)UQBJOHHO           d)UQBJOHOH

ans:b

3.In a certain code,   MENTION   is  written as LNEITNO. How is  PATTERN  written in that code?

a)APTTREM       b)PTAETNR      c)OTAETNR       d)OTAETRN

ans:c

4.In a certain code, FORGE  is written as FPTJI .How is CULPRIT written in that code?

a)CSJNPGR       b)CVMQSTU           c)CVNSVNZ            d)CXOSULW

ans:c

5.If in a code , ALTERED is written as ZOGNINW, then in the same code , RELATED would be written ?

a)IVOZGVW       b)IVOZGWV        c)IVOGZVW            d)VIOZGVW

ans:a

If MISTAKE is coded as 9765412  and  NAKED is coded as 84123 , how are the following words coded ?

6.DISTANT

a)3765485       b)4798165           c)3697185      d)4768296

7.NEMISES

a)7598656      b)8597656       c)8297626        d)7689565

8.ASSIST

a)166762     b)466765      c)488976     d)435985

9.INTIMATE

a)89786145      b)79438163          c)78579452     d)78698365

10.STAIN

a)98175     b)89483      c)68194     d)65478

6.ans:a        7. ans:c       8.ans:b      9. ans:c      10. ans:d

                           LETTER ANALOGY

11.AB:ZY:CD:?

a)XY        b)EF      c)XW         d)AB

ans:c

12.AEGK:MQ:?

a)ST        b)SW         c)UV           d)WS

ans:b

13.BC:GH:ST:?

a)YZ        b)UV        c)XY          d)WX

ans:c

14.PS:DG:QT:?

a)EH      b)GH     c)FF        d)EG

ans:a

15.V:X:G?

a)Y   b)T      c)I       d)J

ans:c

16.GT:HS:KP:?

a)PQ        b)RS        c)LO        d)LM

ans:c

17.CDF:GHJ:KLN:?

a)ORP       b)PQR           c)OPR         d)RSU

ans:c

18.ABC:CBA:DEF:?

a)FED           b)EFD       c)DEF        d)GHI

ans:a

19.ZWT:SM:LIF:?

a)EBY     b)EAZ       c)EBX         d)EAX

ans:a

20.ABZ:CDY:EFW:?

a)FGU      b)VHG        c)GHK          d)GHV

ans:d

                                                LETTER SERIES

21.U,O,I,?,A

a)E       b)C       c)S       d)G

ans:a

22.A,B,D,G,?

a)M      b)L      c)k       d)h

ans:c

23:Z,U,Q,?,L

a)I        b)K      c)M        d)N

ans:c

24.A,C,F,H,?,M

a)L     b)K       c)J       d)I

ans:b

25.Z,L,X,J,V,H,T,F,?,?

a)R,D          b)R,E      c)S,E        d)Q,D

ans:a

26.Z,S,W,O,T,K,Q,G,?

a)N,C        b)N,D        c)O,C       d)O,D

ans:a

27.W,V,T,S,Q,P,N,M,?,?

a)I,J         b)J,I       c)J,K      d)K,J

ans:d

                     REPEATED  LETTER  SERIES     

                1_ _aba_ _ ba_ab

a)abbba     b)bbab      c)baabb        d)bbaba

ans:b

2.ab _ _ _ b _bbaa

a)abaab        b)abbab       c)baaab      d)babba

ans:c

3._baa _aab _a _a

a)aabb     b)aaba     c)abab     d)baab

ans:c

4_ _ babbba _a_ _

a)ababb    b)baaab     c)bbaba    d)babbb

ans:d

5.aa_ ab_ aaa _a

a)aaab    b)aabb    c)abab    d)baaa

ans:a

6.a _bbc _aab _cca _bbcc_

a)bacb    b)acba    c)abba     d)caba

ans:b

7ab _aa _bbb _aaa _bbba _

a)abba     b)baab    c)aaab    d)abab

ans:b

8.bc _b _c _b _ ccb_

a)cbcb    b)bbcb    c)cbbc        d)bcbc

ans:a

9.abb _baa _a _bab _aba

a)abba     b)abab      c)ccac     d)aabb

ans:a

10.abca _bcaab _ca _bbc _ a

a)ccaa    b)bbaa     c)abac     d)abba

ans:c

Comments

  1. these model question papers are really useful for preparing for IBPS exam. thanx 4 it. if u have some more question papers, then plz send on my email………

  2. Sir,plz send me previous 10 year question paper for CWE IBPS exam for specialist officer post & tell me about it’s syllabus. Plz send me as soon as possible plz………

  3. sir i want results for the exam of clerical cadre held on 27th november 2011

  4. Ram :

    ibps results see in ibps.in bank po and clerical

  5. Ram :

    ibps results see in (ibps.in) bank po and clerical

Speak Your Mind