IBPS CLERK EXAM SAMPLE QUESTION PAPERS

IBPS CLERK EXAM SAMPLE QUESTION PAPERS : WELCOME TO IBPS 2011 here we provided  sample valuable information like questions papers,IBPS notifications , Eligibility criteria for ibps clerk cadre ,ibps clerk exam syllabus,ibps 2011 ,list of banks participating in IBPS 2011

These are the questions available upto now soon we update all the previous IBPS exam question papers

Which of the following statement(s) is(are) not true

a. Literate workers have small families than illiterate workers.

b. Families with 2 or less than 2 children are commoner than families

with 3 or more children.

c. 2 children families constitute 60% of the families of workers.

d. More the no. of children a worker has the more illiterate he is.

e. None the above statement is true.

Ans : e

 

2. ……of a mutual instrument vibrate 6,8 & 12 intervals

respectively. If all three vibrate together what is the time

interval before all vibrate together again?

LCM of NR

Ans : 1/2 sec

 

3. Certain no. of men can finish a piece of work in 10 days. If

however there were 10 men less it will take 10 days more for the

work to be finished. How many men were there originally.

Ans : 110 men

 

4. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years.

Ans : Rs.800/-

 

5. Sum of money at compound interest amounts of thrice itself in 3 years. In how many years

will it take 9 times itself.

Ans : 6

 

7. Two trains in the same direction at 50 & 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes him.

What is the length of faster train ?

Ans : 75m

 

8. How many mashes are there in a sq. m of wire gauge. Each mesh being 8mm long X 5mm width

Ans : 25000

 

9. x% of y is y% of ?

Ans : x

 

10. The price of sugar increases by 20%, by what % house-wife should reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before

Ans : 16.66

 

11. A man spending half of his salary for house hold expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, a man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50. What is his monthly salary ?

Ans : 1000

 

12. The population of a city increases @ 4% p.a. That is an additioanl annual increase of 4% of the population due to this influx of job seekers, the % increase in population after 2 years is

 

13. The ratio of no. of boys & girls in a school is 3:2 Out of these ?% the boys & 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?

 

14. 15 Men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would do if 21 women take. If 3 women do as much work of 2 men.

Ans : 30

 

15. a cylinder ingot 6cms in diameter and 6 cms in height is and spheres all of the same

size are made from the material obtained.what is the diameter of each sphere?

Ans :3cms

 

16. rectangular plank of sqrt(2)meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown below.what is the area of the plank?

Ans :7sqrt(2)

 

17. the difference b/w the compound interest payble half yearly and the simple interest on a

certain sum cont out at 10% p.a for 1 year is Rs 25 what is the sum

Ans:10,000

 

18. what is the smallest n0 by which 2880 must be divided in order to make it a perfect square ?

a)3 b)4 c)5 d) 6 e)8

Ans : c

 

19.a father is 30 times more than his son however he will be only thrice as old as the son

what is father’s present age ?

Ans : 40

 

20. An article sold at a profit of 20% if both the c.p & s.p were to be Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the c.p of that article?

Ans : 1% loss

Comments

  1. Sir kya mujhe ibps exam ka tips ablable ho payega?

  2. kartik :

    hindi question

  3. can i have the idea of banking related question?

  4. Dear sir can I get total practice question paper set in my e-mail id..if yes ,then plz send it to me.
    thank you..

  5. sir mujhe ibps clerk ke solved test paper milenge

  6. smruti ranjan samal :

    SIR IF U KINDLY GIVE ME THE SOLVED QUESTION PAPERS, I WILL BE GREATFUL TO YOU.

  7. vikash kumar :

    sir if u kindly give me ibps solved question paper in my e-mail id,i will be greatful to u.

  8. alem :

    sir can i get the IBPS clerk exam sample paper

  9. Sir kya mujhe ibps Clark exam ke solved question paper milange?

  10. sir if u kindly give me ibps solved question paper in my e-mail id,i will be greatful to u.

  11. Some truly howling work on behalf of the owner of this site, dead outstanding content . best vps host | cpanel vps |

  12. sir if u kindly give me ipbs solved question papers. i will be greatful to tou

  13. DATTU P BARLAWAR :

    SIR HINDI VERSION CHAHIYE
    THANKS.

  14. Sir if u kindly give me booklet giving information about the type of test.

  15. anjani :

    hai sir,i want some more model papers and general awareness also.plz send to my mail id.if it possible

Trackbacks

  1. [...] from the 19 Public Sector Banks listed below to conduct the Common Written Examination. The CWE for Clerical Cadre posts will be conducted twice a year by IBPS. A PARTICIPATING [...]

Speak Your Mind