CMAT MODEL PAPERS WITH ANSWERS

1.What percent of 2.5kg is 500 gms?

a.00% b.400% c20% d.500%

Ans:c

2.Find the 50% of a number whose 33 /3% is 0.

a.45 b.40 c.6 d.8

Ans:a

3.By how much percent 4/5 of 25 is less than 3/5 of 50?

a. /9% b.33 /3% c.2 /2% d.6 2/7%

Ans:b

4./3 of 2/3 of 3/7 of a number is 6 .The number is:

a.05 b.03 c.96 d.95

Ans:a

5.2/3 of 4/9 of 3/5 of a number is 24. Find the 33 /3% of the number.

a.40 b.42 c.45 d.38

Ans:c

6.The price of an article which is sold at a loss of 25% for Rs.50, is:

a.Rs.75 b.Rs.50 c.Rs.200 d.none

Ans:c

7.The gain or loss percent when a table costing Rs.50 was sold for Rs.80, is:

a.30% gain b.20% gain c.20% loss d.5% loss

Ans:b

8.If cp of an article is Rs.400 and SP is Rs.450. The profit % is :

a.0% b. /9% c.2 /2% d.49%

Ans:c

9.If cp of an article is Rs .800 and the loss is 20%. then the selling price is :

a.Rs.540 b.Rs.640 c.Rs.25 d.280

Ans:b

10.A trader lost 20% by selling an article for Rs.640, At what rate should he sell to gain 0% ?

a.Rs.800 b.Rs.880 c.Rs.860 d.849

Ans:b

Speak Your Mind